Az EFOTT megint hozta a szokásos magas színvonalat [GALÉRIA]

Sokat gondolkodtam, hogy hogyan is tudnám megragadni azt az érzést, ami évről-évre újra a Velencei-tó partjára vezet, de hamar rájöttem, hogy igazából semmi kirívó vagy újszerű nincs a dologban, egész egyszerűen annyi a magyarázat, hogy a jó öreg EFOTT sosem okoz csalódást, ezért mindig visszahúz a szívünk. Így volt ez idén is, a 44. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján jártunk.

És hogy kinek mit jelent ez a fesztivál?

Talán mindenkinek egy kicsit más emlékeket idéz, de valójában aki átsétál a fényalagúton, az egyből bekerül a fesztivál forgatagába, és azonnal egy nagy család tagjává válik. Itt ugyanis élet van és vidámság, mosolyok és jó fej emberek, nincs szomorúság és nincsenek problémák. Ide mindenki azonos célból érkezik, hogy megélje és élvezze a pillanatot, amit ez a pár nap adhat, ez pedig összehozza az embereket. Ezt a különleges hangulatot és a közönség áradó szeretetét tutira érzik a fellépők is, hiszen akkora bulikat csinálnak, hogy beleremeg egész Velence, na meg mi is, akik magunkba szívjuk a zenéjüket és az energiájukat, utána pedig még hetekig ebből táplálkozunk. A csillámló sminkek, a színes hajfonatok és a fesztivál outfitek szinte elengethetetlen fesztiválkellékekké váltak, de nem is baj, hiszen ha ránézel az itt tomboló, éneklő, táncoló fiatalokra, máris beszippant és magával ragad a fesztivál vibe, az életérzés, mely egy jó ideig még biztosan nem ereszt. Nem véletlen, itt ugyanis barátságok kötődnek, szerelmek fogannak és évről évre életre szóló élményekkel gazdagodunk, méghozzá abból a fajtából, amiket majd az unokáinknak is mesélni fogunk.

center

Valakinek ezt a rockzene adja meg, valakinek a ’90-es évek muzsikái, netán egy kedvenc külföldi fellépő, vagy a már jól megszokott és megszeretett magyar line up. A lényeg, hogy innen nem lehet csalódottan távozni, itt mindenki megtalálja, ami a szívének kedves, köszönhetően a több mint 200 fellépőnek és az ütős produkcióiknak. A szervezők idén is kitettek magukért, és mindenkire gondolva állították össze a programot 13 helyszínen: Scootertől a Tankcsapdán át a Follow the Flowig minden stílusba belekóstolhattunk, de még Dumaszínházban, sőt, táncházban is szórakozhattunk. Akiknek az előző napi buli után pedig kicsit chillezni volt kedve, azok számára kiválónak bizonyult a tóparti helyszín, emellett pedig 35 féle sportprogram közül is választhattak az érdeklődők. Volt bőven kaja is, pia is, fények, színek, dallamok, betaláló dalszövegek, busz-transzfer, bungee jumping, naplemente, minden, ami kell. Ettől több már nem is kellett volna, így volt tökéletes, mint mindig. Köszönjük EFOTT!